Dostupni linkovi

Zuckerberg promoviše “Facebook” u Moskvi



Osnivač "Fejsbuka" Mark Zakerberg (Zuckerberg) boravi danas u Moskvi da bi pojačao prisustvo svoje društvene mreže u Rusiji, čije vlasti očekuju da će njegov dolazak podstaci inovacije u ovoj zemlji.

Zakerberg će se sastati sa premijerom Dmitrijem Medvedevim i ključnim funkcionierima za inovacije u Rusiji, potpredsednikom Vlade Arkadijem Dvorkovićem i Vladislavom Surkovom.

Vlada je saopštila da će tema razgovora biti saradnja u oblasti informacionih tehnologija i pokretanje tehnološkog centra Skolkovo u blizini Moskve, preneo je Rojters.

Zakerberg (28) se po dolasku u Rusiju ponašao kao tipični turista i odmah otišao na fotografisanje na Crvenom trgu, a potom na ručak u obližnji restoran brze hrane "Mekdonalds", javili su ruski mediji.

Ruski premijer i bivši predsednik Medvedev je veliki pobornik savremenih tehnologija. On na sednicama Vlade redovno koristi tabletni kompjuter "ajped" (ipad) i ostavlja poruke na društvenoj mreži "Tviter" (Twiter).

Zakerberg će iskoristiti priliku da promoviše "Fejsbuk" u Rusiji, jednoj od retkih zemalja u kojoj ovo nije najpopularnija društvena mreža na internetu.

Rusi najviše koriste mrežu "Vkontakte", čiji je osnivac Pavel Durov (27), kojeg često opisuju kao "ruskog Zakerberga".

Njegova mreža je namenjena isključivo govornicima ruskog jezika i usmerena je na specifično lokalno tržište.
XS
SM
MD
LG