Dostupni linkovi

Đukanović: Nije bilo korupcije u privatizaciji Telekoma



Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović negirao je danas, pred skupštinskim Anketnim odborom, da je bilo korupcije u privatizaciji crnogorskog Telekoma.

On je kazao da u prodaji crnogorskog Telekoma madjarskom Telekonu nije bilo neregularnosti, odnosno da je u pitanju bila dobra privatizacija.

"Nemam nikakvih saznanja o korupciji u tom poslu, odnosno sve što mogu da kažem jeste da korupciije, prilikom privatizacije Telekoma, nije bilo", istakao je Đukanović.
Prema njegovim rečima, privatizacija Telekoma je obavljena u skladu sa tada važećim zakonodavstvom.

"Smatram da je u pitanju jedna od najbolje odradjenih privatizacija u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Nekadašnji vladini funkcioneri - Branko Vujović, Darko Uskoković i Veselin Vukotić - demantovali su ranije da je bilo korupcije u privatizaciji crnogorskog Telekoma.
Vujović je bio predsednik Tenderske komisije za Telekom, Uskoković je, u vreme privatizacije te kompanije, bio ministar ekonomije, a Vukotić potpredsednik Saveta za privatizaciju vlade Crne Gore. Svi oni su naveli da u prodaji crnogorskog Telekoma madjarskom Telekonu nije bilo neregularnosti, odnosno da je u pitanju bila dobra privatizacija.

Korupciju su negirali i bivši direktor Telekoma - Oleg Obradović, Milan Perović i Miodrag Ivanović.

Privatizacija Telekoma došla je u centar pažnje crnogorske javnosti nakon što su krajem prošle godine američke finansijske vlasti utvrdile da je Dojče telekom, preko svoje podružnice Madjar telekoma, pri kupovini Telekoma Crne Gore podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona evra.

Skupština Crne Gore prihvatila je početkom marta opozicionu inicijativu za otvaranje parlamentarne istrage o aferi Telekom, tako da se prvi put nakon deset godina koristi institut parlamentarne istrage.
XS
SM
MD
LG