Dostupni linkovi

Anketa: Obama u prednosti u Ohaju i na Floridi



Aktuelni predsednik SAD i kandidat na predstojećim izborima Barak Obama je u državama Florida i Ohajo, koje se smatraju ključnim za rezultat predsedničkih izbora,
u prednosti za oko deset poena u odnosu na svog suparnika, Mita Romnija, pokazuju rezultati istraživanja koji su objavljeni danas.

Rezultati istraživanja Njujork Tajmsa, univerziteta Kvinipijak i televizije Si-bi-es (CBS) pokazuju da bi na izborima zakazanim za 6. novembar, za kandidata republikanaca, Mita Romnjija u saveznoj državi Ohajo glasalo 43 odsto glasača, a za aktuelnog američkog predsednika i kandidata Demokratske stranke 53 odsto.

Anketa, koja je realizovana između 18. i 25 septembra, pokazuje da Obamu u državi Florida podržava 53 odsto glasača, dok bi tamo svoj glas Romniju dalo 44 procenata stanovnika.

Prema prethodnim anketama, sprovedenim krajem avgusta, Obama je u Ohaju i na Floridi u odnosu na Romnija bio u prednosti od šest odnosno tri odsto.

Tokom prethodnih izbora, nijedan republikanski kandidat nije pobedio na izborima u SAD, a da za njega nije glasala većina u Ohaju.

Barak Obama je 2008. godine dobio većinu glasova u Ohaju (51,5) i Floridi (50,9 odsto), kada je na predsedničkim izborima porazio svog rivala Džona Mekejna.
XS
SM
MD
LG