Dostupni linkovi

Skok akcija “Gugla”



Vrednost akcije američkog veb giganta “Gugla” (Google) dostigla je u ponedeljak rekord završivši sa 749,38 dolara trgovinsku seansu na Berzi u Njujorku, objavio je danas francuski privredni dnevnik “Eho”.

Tako je, na tržištu u padu, “Gugl” premašio prethodni rekord postignut 7. novembra 2007. godine kada je vrednost njegove akcije dostigla 747,24 dolara, nakon čega sledi pad zbog finansijske krize, tako da je 2009. godine vrednost bila čak ispod 300 dolara.

“Gugl” pre svega profitira od procene američke banke “Sitigrup” prema kojoj vrednost njegove akcije može u velikoj meri da se poveća u narednih 12 meseci.

Analitičar te banke Mark Mahani je među razlozima naveo otklanjanje više zabrinutosti vezanih za grupaciju “Gugl”, a koje se odnose na “Motorolu”, korišćenje njegovog pretraživača na mobilnim uređajima ili njegovog konkurenta “Fejsbuka”.

“Gugl”, istovremeno, lansira u Japanu svoj “tablet” uređaj “neksus 7”.

Model “neksus 7” od 16 gigabajta, s instaliranom najnovijom generacijom “Guglovog” operativnog sistema “Android”, dostupan je od danas za naručivanje preko “onlajn” prodavnice “Gugl plej”, a na policama klasičnih prodavnica će se pojaviti 2. oktobra.
Cena je 255 dolara.
XS
SM
MD
LG