Dostupni linkovi

Dačić: Narodi su se pomirili, ali političari nisu




Narodi u regionu su se pomirili između sebe, ali političari ne žele pomirenje, jer na taj način ostaju na svojim funkcijama, ocijenio je lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsjednik srbijanske Vlade Ivica Dačić.

"Mi danas, dvadeset dvije godine poslije raspada Jugoslavije, pričamo o tome ko je kriv i dokazujemo ko je veći Srbin, ko je veći Bošnjak, ko je veći Hrvat, dok nam propadaju narodi i države, kazao je Dačić".

On je sinoć na predizbornoj konvenciji Socijalističke partije Republike Srpske (SPRS), održanoj u Banjoj Luci, rekao da će najveći Srbin biti onaj koji učini da srpski narod bude ponosan na Srbiju, koja će biti poštovana u regionu.

"Jednu stvar znam, nikada nismo podržavali ratne zločine, nikada nismo podržavali genocid, nikad nismo podržavali stvaranje velike Srbije, nego smo podržavali prava Srba, gde god da žive, u Hrvatskoj, BiH, u Srbiji, na Kosovu i Metohiji i bili smo sa vama onda kada vam je bilo najteže, kazao je Dačić u svom govoru pred više hiljada ljudi na banjalučkoj tvrđavi "Kastel".

Njegova saradnja sa vlastima RS neće biti, kako je naveo, u smislu "grljenja, ljubljenja, isticanja srpstva, već konkretnog doprinosa za građane i Srbije i RS".

"Ostavite se grljenja i ljubljena i isticanja ko je veći Srbin, dajte pomažite ovom narodu i radite svoj posao, kazao je on dodajući da se zalaže za pomirenje i saradnju naroda u regionu. RS iz Beograda ne treba da očekuje, kako kaže, ni političku podršku, ni politiku pohvalu ni političku kritiku ni pritisak, već da građani ovog entiteta od Srbije treba da očekuju pomoć kako bi preživeli i opstali."

Sve ostalo su političke manipulacije, smatra Dačić.
XS
SM
MD
LG