Dostupni linkovi

Oliver Dulić: Politički proces protiv mene



Bivši ministar životne sredine Oliver Dulić rekao je danas da je u istrazi koja ispituje odnose njegovog bivšeg ministarstva i medijske kuće Ringijer u policiji dao iskaz kao građanin i ocenio da je reč o političkom procesu protiv njega.

Dulić je za B92 rekao da je juče policiji preneo svoja saznanja u vezi sa informacijama tužilaštva da je kršen zakon u poslovnom odnosu Fonda za zaštitu životne sredine i medijske kuće Ringijer.

"Moja saznanja su da nije postojalo bilo kakvo kršenje zakona i da je medijska kuća Ringijer kao sve druge medijske kuće koje su konkurisale u Fondu za zaštitu životne sredine koristila sredstva zarad promocije zaštite životne sredine i edukaciju gađana i
podizanje svesti o značaju životne sredine", rekao je Dulić.

Prema njegovim rečima, to je redovan konkurs i svi mediji koji su aplicirali ostvarili su svoje pravo.

Dulić je kazao da je uveren da u samim postupcima i procedurama koje je Fond sprovodio nijednog trenutka nije bilo kršenja zakona niti je bilo koji mediji bio privilegovan, kao i da to može i da se dokaže.

On je, kako je rekao, siguran da će nakon davanja svih saznanja tužilaštvu ovaj slučaj biti odbačen.

"Ono što je moje lično uverenje jeste da se radi o političkom procesu", rekao je Dulić i dodao da misli da je "trenutno u pitanju - ne pokušaj da se ospori rad Fonda za zaštitu životne sredine, već pokusaj da se vladajuća garnitura obračuna sa neposlušnim medijima i da ih zastraši".
XS
SM
MD
LG