Dostupni linkovi

Navijači negiraju da stoje iza napada u Podgorici



Organizacija koja okuplja navijače podgoričkog fudbalskog tima "Budućnost", pod nazivom "Varvari" negirala je svoju odgovornost u napadu na aktere spota o ljudskim pravima LGBT populacije u Crnoj Gori.

Iza napada na grupu mladića u Podgorici, kako su "Varvari" saopštili, ne stoji ta organizacija, iako, kako je preneseno, nisu ni "ožalošćeni" zbog tog incidenta.

Prema navodima "Varvara", veći je problem "prazan frižider u Crnoj Gori nego prava navodno ugrožene grupacije izvitoperenih individua".

"Varvari", takođe, negiraju da su "huligani, narkomani i rušioci civilizacijsklih vrednosti društva".

Grafiti protiv LGBT populacije, na fasadama Podgorice, pripisuju se upravo "Varvarima", koji se identifikuju i drugim porukama i "crtežima" na zidovima.

Naziv njihove organizacije, sa simbolima, ispisan je na čitavoj površini zidova mnogih zgrada u Podgorici.

Režiser spota o slobodama LGBT populacije Danilo Marunović, glumac u spotu Todor Vujošević i novinar Televizije Crne Gore Mirko Bošković napadnuti su u poneđeljak, u centru Podgorice.

Crnogorska Uprava policije je saopštila da je uhapsila jednu osobu, osumnjičenu za taj napad, a napad na trojicu mladića osudile su Vlada Crne Gore, nevladine organziacije i ambasade drugih zemalja.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori pozvala je nadležne državne organe da istraže ceo slučaj i da pokrenu sudski postupak.
XS
SM
MD
LG