Dostupni linkovi

Klingen: Kfor će nastaviti da ispunjava svoje obaveze



Komandant združenih snaga NATO-a u Napulju i američki admiral Brus Klingen (Clingan) izjavio je danas će Kfor nastaviti da doprinosi stvaranju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve na Kosovu.

"Dok politički napredak neminovno podrazumeva promene, ciljevi NATO-a su bili i ostali postojani - doprinos stvaranju bezbednog orkuženja i slobode kretanja za sve na Kosovu", kazao je Klingen na ceromoniji primopredaje dužnosti komandanta Kfora.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je ocenila da je NATO sa svojom mirovnom snagom na Kosovu pružio mir i bezbednost za građane, pružajući im mogućnost da grade budućnost u mirnoj sredini koju sadašnja generacija Kosova ranije nije poznavala.

Ona je istakla da je smena na čelu Kfora došla u vreme kada se okončava nadgledanje nezavisnosti Kosova, čemu je, kako je navela, Kfor dao izuzetan doprinos.

Odlazeći komandant Kfora Erhard Drevs je kazao da je bio svedok da se Kosovo razvija i da je impresioniran "krupnim koracima" koji su učinjeni uprkos izazovima sa kojima se i dalje suočava.

Na kraju svečanosti je izvršena primopredaja dužnosti i general Folker Halbauer je od Erharda Drevsa preuzeo dužnost komandanta Kfora.
XS
SM
MD
LG