Dostupni linkovi

Dačić osudio napad u Zubinom Potoku



Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas je najoštrije osudio napad na pripadnike Kosovske policije u Zubinom Potoku i ocenio da je to akt uperen protiv srpskih interesa na Kosovu.

"To je alibi za napad na sever Kosova. Nema igre, u pitanju je opstanak Srbije. To nisu uradili Srbi nego kriminalci i oni koji time narušavaju interes Srbije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle sednice Republickog štaba za vanredne situacije.

"Kako neko misli da Beograd ima povoljnu poziciju u pregovorima sa Prištinom ako puca na Kfor, Euleks i KPS. Srbija ne podržava taj besmisleni i kriminlani akt", rekao je premijer.

Dačić je rekao da će Srbija pružiti pomoć u hapšenju počinilaca i istakao da niko ne treba da se nada da će biti bezbedan ako pređe sa Kosova u Srbiju.

On je najavio da će Vlada Srbije razgovarati sa predstavnicima Srba na severu Kosova i istakao da napad ne predstavlja deo zajedničke politike nego kriminalni akt.

Policajac iz stanice u Zubinom Potoku lakše je povređen kada su nepoznate osobe pucale na vozilo u kojem se nalazio i vozilo Euleksa koje se kretalo iza njega.
XS
SM
MD
LG