Dostupni linkovi

Kacin: Protiv korupcije sistemski



Sistemska korupcija je rak rana Srbije protiv koje se treba boriti sistemski, izjavio je danas u Beogradu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

"U Srbiji postoji sistemska korupcija i protiv te sistemske korupcije treba se boriti sistemski", kazao je Kacin posle razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Odgovarajući na pitanje o izjavi koju je dao posle sastanka sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastromom u ponedeljak, o "zloupotrebama od strane države prilikom privatizacije i reketiranju uspešnih", Kacin je rekao da "nema građanina Srbije koji o tome ne bi govorio, raspravljao u komšiluku, na radnom mestu".

"To je rak rana i bolest ove zemlje, ali mislim da nisam ja taj koji bi morao dati detaljniji odgovor na to pitanje. Odgovor moraju dati vaši istražni i drugi organi, sa konkretnim slučajevima i dokazom da se na jednoj strani pokaže odlučnost da se to raščisti, i na
drugoj strani da se poštuje pretpostavka nevinosti", rekao je Kacin.

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju kazao je da je posle razgovora sa ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem stekao utisak da je Selaković odlučan da uspostavi nezavisne institucije koje se moraju baviti izazovima kakva je korupcija.
XS
SM
MD
LG