Dostupni linkovi

Pupovac: Josipović traži alternativne Srbe



Predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj (SNV) Milorad Pupovac smatra da predsednik Hrvatske Ivo Josipović napadima na njega želi da "proizvede" političku alternativu vodećim srpskim institucijama u Hrvatskoj.

"Srpske institucije u Hrvatskoj su godinama stvarane i izgrađene na osnovu međunarodnih ugovora, hrvatskih zakona i kroz izborni postupak u kojem su učestvovali i oni koje Josipović promoviše kao našu alternativu. Umesto što to radi, bilo bi bolje da povede brigu o medijskim monopolima i o tome s kim tikve sadi na manjinskoj srpskoj sceni", kaže Pupovac.

Predsednik SNV i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Pupovac je u intervju "Novom listu" rekao i da mu je žao što Josipović danas nije onaj čovek kojeg su podržali kao predsedničkog kandidata u kampanji - ali da mu nije žao što su podržavali onog Josipovića od pre nepune tri godine.

Pupovac ističe da je već ranije zapažao da se menja Josipovićev odnos prema njemu.

"To je vidljivo u proteklih pola godine. Josipović je počeo odbijati za nas ranije uobičajene oblike saradnje, posebno saradnje sa SNV koje mu je zajedno s bivšim predsednikom Srbije Tadićem početkom godine dodelilo nagradu "Svetozar Pribićević"", rekao je.

Pupovac ističe da je tražio razgovor za koji predsednik nije imao vremena i da mu je napisao pismo, na koje mu on do danas nije odgovorio.
XS
SM
MD
LG