Dostupni linkovi

Uprava Tur de Fransa ne komentariše, ali prati situaciju



Uprava Trke kroz Francusku saopštila je danas da očekuje odluke "nadležnih vlasti" o Lensu Armstrongu, za koga je Antidoping agencija SAD (USADA) objavila da treba da mu se oduzmu sedam pobeda na najprestižnijoj biciklističkoj trci.

"Uprava Tur de Fransa je primila k znanju poslednji razvoj doađaja između Lensa Armstronga i USADA i nastaviće da pomno prati svaki novi razvoj u ovom slučaju", navodi se u saopštenju.

"Sačekaćmo važne odluke koje će doneti vlasti nadležne za ova pitanja, pre svih USADA i Međunarodna biciklistička unija (UCI), pre nego što budu izneseni bilo kakvi komentari po ovom pitanju", saopštili su organizatori.

USADA je danas objavila da je oduzela Lensu Armstrongu sve rezultate od 1. avgusta 1998. godine, među kojima su i sedam pobeda na Tur de Fransu (1999-2005), bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine i doživotno ga je suspendovala.

USADA, međutim, ima samo nadležnost u SAD, a titule na Turu teorijski pripadaju UCI.

Početkom avgusta UCI je, međutim, osudila USADA zbog kršenja pravila i zahtevala je da se Armstrongov slučaj preda nezavisnim telima.
XS
SM
MD
LG