Dostupni linkovi

Lukšić priredio svečani prijem za Olimpijce



Crnogorski premijer Igor Lukšić ocenio je danas da su olimpijci Crne Gore osvajanjem prve medalje na igrama u Londonu "ispisali novu stranicu istorije" i najavio nova ulaganja u sport.

Lukšić je priredio svečani prijem za crnogorski olimpjski tim koji se sa drugog nastupa na Olimpijskim igrama u Crnu Goru vratio sa prvim olimpijskim odličjem, srebrnom medaljom u ženskom rukometu.

"Možda su neki od vas nezadovoljni, ali ne treba da budete. Sport je takmicenje u kojem ne pobeđuje uvek najbolji. Videli smo kako je tesko da mala zemlja dođe do zlata u ekipnim sportovima. Isto tako ponekad prečka ili stativa budu šire od gola", kazao je premijer aludirajući na poraz vatrepolista u meču za bronzu sa Srbijom.

Lukšić je, međutim, ukazao da su za "malu državu od 620.000 stanovnika, drugo i četvrto mesto na Olipijadi u dva ekipna sporta dragulji u nizu uspeha koje je Crna Gora ostvarila na međunarodnom planu u ovoj godini".

Pored vaterpola i ženskog rukometa, Crna Gora se na Olimpijadi u Londonu sa ukupno 33 sportista takmičila i u atletici, džudou, boksu, jedriličartsvu i streljaštvu.

Više hiljada građana dočekalo je sinoć na gradskom trgu u Podgorici crnogorsku olimpijsku ekspediciju iz Londona.
XS
SM
MD
LG