Dostupni linkovi

EU će o Vladi Srbije suditi po njenim postupcima



Evropska unija će o novoj vladi Srbije suditi po njenim postupcima i od nje očekuje da nastavi približavanje EU, poručili su danas u Beogradu ambasadori Francuske i Belgije u Beogradu.

"Od nove vlade očekujemo da uradi šta je rekla, da uveća izglede Srbije da uđe u EU. Sudićemo o ovoj vladi po njenim postupcima. Sada treba prionuti na posao", kazao je francuski ambasador Fransoa-Gzavije Denio novinarima pre nego što je dao krv u okviru akcije Francuske ambasade u Francuskom institutu u Beogradu.

Belgijski ambasador Alen Kundicki ocenio je kao veoma važne za Srbiju i EU prve izjave predsednika Tomislav Nikolić i predstavnika nove vlade Srbije u kojima su oni, kako je naveo, izrazili nameru da nastave korake prema EU.

"EU, a posebno Belgija, želi da Srbija što pre postane članica evropske porodice, verujemo da ona za to ima kapacitet", kazao je Kundicki.

Belgijski ambasador je dodao da su izbori u Srbiji bili "demokratski i transparentni" i da su nova vlada, predsednik i parlament legitimni predstavnici srpskog naroda.
XS
SM
MD
LG