Dostupni linkovi

Netanijahu: Izveštaji o napadu na Iran skandal



Izraelski premijer Benjamin Netanijahu oštro je kritikovao seriju novinskih izveštaja o očekivanom napadu Izraela na Iran i nazvao ih "svetskim skandalom".

Netanijahu je sinoć izjavio da su takvi izveštaji smišljeni da "spreče nezavisnu akciju Izraela" ali nije rekao šta misli ko stoji iza izveštaja.

Posle relativnog zatišja, spekulacije o izraelskom napadu na Iran ponovo su učeštale, podstaknute posebno novinskim izveštajima u kojima se ističe da je Netanijahu na ivici da naredi udar na iranska nuklearna postrojenja.

Netanijahu je istakao da je sam govorio "malo i na odmeren" način o Iranu, dok drugi prave štetu dajući specifične informacije i operatvne detalje u okviru javne diskusije.

Netanijahu blizak ministar finansija Juval Stajnic izjavio je da takva javna diskusija može samo da nanese štetu bezbednosti zemlje.

U međuvremenu, zamenik šefa izraelske diplomatije Dani Ajalon pozvao je da pet stalnih članica Saveta bezbednosti i Nemačka objave da su pregovori s Teheranom propali, pa će biti jasno da su, ako Iran ne zaustavi nuklearni program, sve opcije u ugri, ne samo za Izrael, već SAD i NATO.
XS
SM
MD
LG