Dostupni linkovi

Direktor Poreske uprave Srbije: Tužiću državu zbog smene



Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na jučašnjoj sednici vlade, najavio je da će tužiti državu zbog toga".

“Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade”, rekao je Radosavljević za „Blic“.

On je nedavno rekao “da ga Dinkić neće lako smeniti i da namerava da ostane na mestu direktora, jer je u Upravu došao putem konkursa i na osnovu zakona”.

Na pitanje da li je razlog možda loš rad Poreske uprave Radosavljević je rekao da je reč o političkim razlozima, "G17 plus hoće na moje mesto da dovede čoveka iz svog tabora”, tvrdi Radosavljević.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nedeljama je najavljivao Radosavljevićevu smenu i čak ga pozvao da podnese ostavku.

Dinkić je ovlastio direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira tom institucijom do izbora novog direktora.

U URS kažu da je jedan od razloga za razrešenje Radosavljevića upravo što je čovek stranke, a ne profesionalac, što dokazuje činjenica da je pre nego što je postavljen za direktora PU bio državni sekretar i kandidat DS za gradonačelnika Kragujevca.

Njega, kako navode, "menja suvi profesionalac" - žena koja je već 13 godina u PU. U URS kažu da je ova smena dokaz departizacije.
XS
SM
MD
LG