Dostupni linkovi

Ban Ki-moon u posjeti Crnoj Gori


Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-mun boraviće naredna dva dana u prvoj službenoj posjeti Crnoj Gori, najavljeno je iz Vlade.

Ki-mun posjetiće Crnu Goru u okviru svoje prve posjete jugoistočnoj Evropi, koja za cilj ima promovisanje partnerstva između UN-a i zemalja regiona.

Generalni sekretar razgovaraće sa predsjednicima države i Vlade Filipom Vujanovićem i Igorom Lukšićem i ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Nebojšom Kaluđerovićem.

Iz Vlade navode da je saradnja sa UN i multilateralizam prioriteti su crnogorske vanjske politike.

Ocjenjuje se da kroz novi mehanizam saradnje Crna Gora aktivno doprinosi ne samo efikasnijem odgovoru UN na nacionalne razvojne prioritete, već i jačanju i unapređenju djelotvornosti UN u zemljama članicama uopšte.

Ki-mun će sjutra razgovarati sa Vujanovićem. Iz Vujanovićevog kabineta najavljeno je da će crnogorski predsjednik i generalni sekretar UN dati izjave u Rezidenciji na Cetinju.

Generalni sekretar će sjutra razgovarati i sa Kaluđerovićem. Kaluđerović i Ki-mun će obići gradilište eko zgrade Ujedinjenih nacija, na obali Morače u Podgorici.

Iz Vlade je najavljeno da će Ki-mun u ponedjeljak razgovarati sa Lukšićem.
XS
SM
MD
LG