Dostupni linkovi

Pajtić: SPS neprihvatljiv u Vladi Vojvodine



Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da Demokratska stranka (DS) više ne računa na učešće Socijalističke partije Srbije (SPS) u budućoj pokrajinskoj vladi.

"Vlada Srbije bez DS uopšte ne odgovara političkoj volji građana Vojvodine, koja je DS-u najvažnija, i zato neće biti moguće da SPS, ako uđe u Vladu Srbije, bude i sastavni deo pokrajinske vlade", rekao je Pajtić novinarima u Novom Sadu.

On je ocenio da je ono što se dešava u Republici potpuno suprotno volji građana Vojvodine, jer stranke koje će činiti buduću Vladu Srbije u Skupštini Vojvodine imaju svega 35 od ukupno 120 poslaničkih mesta, što, prema njegovim rečima, znači da
uopšte ne uživaju podršku građana Vojvodine.

Pajtić je rekao da će Vlada Vojvodine biti formirana u narednih nekoliko dana, a najkasnije do 10. jula, i da nema nikakvih razloga da konstituisanje nove vlade traje duže od toga.

"Mi kao stranka već sami imamo većinu, ali uprkos tome nismo sami želeli da formiramo novu Vladu Vojvodine. U tom smislu, već smo izabali lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora za novog predsednika Skupštine Vojvodine", rekao je Pajtić.

On je dodao da je DS-u preostalo da obavi razgovore sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, sa kojima je i do sada delila pokrajinsku vlast.
XS
SM
MD
LG