Dostupni linkovi

Nikolić: Napadi na Kosovu provokacija



Predsednik Tomislav Nikolić kaže da su napadi na srpske civile na Kosovu, poput onog na Vidovdan, neprihvatljivi i da predstavljaju otvorenu provokaciju.

Uz najoštriju osudu napada na srpske civile, Nikolić je istakao da odgovornost za njih leži isključivo na vlastima u Prištini, a da takvo kršenje ljudskih prava nikako ne doprinosi uspostavljanju stabilnosti u regionu.

Nikolić je izrazio nadu da će medjunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu, ubuduće obavljati svoje zadatke u skladu sa mandatom koji je odobrila i Srbija, i osigurati bezbednost i zaštititi prava svih gradjana, piše u saopštenju iz njegovog kabineta.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga oštro je osudila napad na pripadnike Policije Kosova od strane “nasilnih huligana iz Srbije koji su pokušali da uđu na teritoriju Kosova, za proslavu o kojoj prethodno nije zatražena dozvola kod relevantnih organa Republike Kosova”.

U sukobu sa kosovskom policijom na prelazu Merdare juče su povređena 32 pripadnika kosovske policije i 20 Srba, među kojima i jedan teško.
XS
SM
MD
LG