Dostupni linkovi

Hodžić: Građani severa treba da sarađuju sa Vladom Kosova



Šefica Kancelarije kosovske vlade u severnoj Kosovskoj Mitrovici Adrijana Hodžić izjavila je danas da građani severa Kosova, gde su Srbi većina, treba da sarađuju sa
institucijama Vlade Kosova.

Hodžićeva je u intervjuu za današnji novosadski Dnevnik rekla da će ta kancelarija pripadati građanima severne Kosovske Mitrovice, jer će oni njome upravljati.

"Uostalom, administracija koju ću voditi neće te odluke donositi na svoju ruku, već isključivo uz blagoslov i mišljenje istih tih građana", rekla je Adrijana Hodžić.

Ona je ocenila da će kancelarija, ako bude poštovala volju građana, i te kako biti uspešna i poslužiće svrsi, a to je da bude na strani tih građana, da brani njihove intrese u svakom pogledu i da se bavi praktičnim pitanjima koja život znače, a ne visokom politikom.

Povodom optužbi iz Beograda da je osnivanje kancelarije još jedna provokacija premijera Kosova Hašima Tačija, Hodžićeva je rekla da ne vidi nikakav problem što će rad administracije finansirati Vlada Kosova, jer je na isti način finansirana i UNMIK-administracija.

"Uostalom, kancelarija kojoj ću biti na čelu upošljavaće isključivo žitelje severne Mitrovice, i njihov zadatak će biti da služe svojim sugrađanima. Dakle, sa mnom neće raditi ljudi iz, recimo, Prištine, i neće se ovde sprovoditi nikakva politika, već će se isključivo pružati usluge građanima, i to one koje sami građani budu tražili", rekla je Adrijana Hodžić.

Administrativna kancelarija Vlade Kosova u severnoj Kosovskoj Mitrovici otvorena je 23. juna sa zadatkom da pruža usluge žiteljima. Planirano je da kancelarija ima sedam odeljenja, sa 55 zaposlenih.

Predstavnici Srba sa severa Kosova i Vlade Srbije bili su protiv otvaranja Kancelarije Vlade Kosova.
XS
SM
MD
LG