Dostupni linkovi

Muslimanska braća proglasila Morsija pobjednikom



Islamistički pokret Muslimanska braća izvijestio je da je, po prvim neslužbenim rezultatima, na predsjedničkim izborima u Egiptu pobijedio njihov kandidat Mohamed Morsi. To je pak opovrgnuto iz stožera njegova protukandidata Ahmeda Šafika, koji je Muslimansku braću prozivao za krivotvorenje izbornih rezultata.

Pozivajući se na rezultate 98 posto prebrojenih glasova drugog izbornog kruga, Muslimanska braća izvijestila su na konferenciji za novinare da je njihov kandidat osvojio 52,5 posto glasova, a protukandidat Ahmed Šafik, bivši premijer svrgnutog režima Hosnija Mubaraka, 47,5 posto glasova.

Iz Šafikova izbornog stožera poručili su da su iznenađeni objavom navodnih rezultata izbora, te tvrde kako je time prekršen zakon jer je jedino izborno povjerenstvo za to ovlašteno. Po podacima Šafikova stožera, bivši premijer vodi s 52 posto glasova, ali oni, kažu, neće objavljivati rezultate i kršiti zakon.

. U drugom krugu egipatskih predsjedničkih izbora, održanom u subotu i nedjelju, Morsi i Šafik natjecali su se za mjesto nasljednika Hosnija Mubaraka, svrgnutog u narodnoj pobuni.
XS
SM
MD
LG