Dostupni linkovi

Z. Živković: DS ne treba da pravi vladu



Član Demokratske stranke (DS) i bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da ta stranka ne treba da pravi vladu i da je i za nju i za Srbiju "dobro da ode u
opoziciju".

Živković je za televiziju B92 rekao da DS "mora da se otrezni posle velikog poraza, da se vidi ko je kriv za poraz, koji su potezi i politika doveli do toga".

Kako je istakao, rešenje problema bilo bi zakazivanje Skupštine DS-a na kojoj bi "svi funkcioneri ponudili svoje mandate na proveru".

"Mislim da ekipa koja je izgubila izbore i dovela DS i Srbiju u ovu situaciju nema pravo da vodi DS", rekao je Živković i dodao da se "priča" da će Skupština DS biti održana u septembru.

Prema njegovoj oceni, zbog onoga što su radili i govorili u prethodnom periodu nikoga sa političke scene ne kvalifikuje da preuzme odgovornost i sprovede nepohodne mere.

"Vladu će sastaviti stranke koje će nastaviti da vode lošu politiku koja je vođena u poslednjih osam godina, a sam personalni i stranački sastav je manje bitan", kazao je Živković.

Nova vlada, kako je naveo, trebalo bi da pokrene "rat protiv korupcije i obezbedi bolju kontrolu javnih nabavki, racionalizuje javni sektor koji se za osam godina udvostručio, obezbedi reformu penzionog fonda kome će omogućiti nezavisnost povraćajem imovine, otvori sve tajne dosijee, sprovede decentralizaciju i stvori mogućnost za slobodan rad medija.
XS
SM
MD
LG