Dostupni linkovi

Dodik najavio distanciranje od vlade Srbije ako u njoj bude lider LDP-a



Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je usvajanje niza mjera kojima će se Republika Srpska distancirati od nove vlade Srbije, ako u njoj bude lider LDP Čedomir Jovanović.

"Donijećemo niz mjera. Nije nam teško to da uradimo. Podnijeli smo borbu sa strancima, obučeni smo da na ispravan politički način branimo svoje interese. Makar se radilo i o Srbiji, nastavićemo to da radimo. Srbija je važna, ali nismo ni mi nevažni za Srbiju", kaže Dodik. Dodik je za "Kurir" rekao da nema promjene stava ni ukoliko lider LDP-a bude spreman da se izvini zbog tvrdnje da je Republika Srpska "genocidna tvorevina", jer smatra da bi Jovanović u susretima sa strancima govorio loše o Srpskoj.

Ocjenjujući da će ova izjava izazvati more nervoznih komentara, Dodik je naveo da koristi priliku da na to upozori javnost Srbije i stranke koje učestvuju u formiranju vlasti. Dodik je odbacio insinuacije da njegov stav predstavlja miješanje u unutrašnje stvari Srbije, te istakao da je samo rekao svoje mišljenje
XS
SM
MD
LG