Dostupni linkovi

Lagumdžija: Ne generišemo novu krizu


Predsednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija odbacio je optužbe čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) da SDP najnovijim potezima i raskidanjem koalicije dve snage generiše novu krizu u BiH.

"Odgovorno tvrdim da smo pristali na njihov (SDA) ultimatum i pustili da država bude na privremenom finansiranju, da bi sada ušli u krizu za koju SDP ne bi želio da odgovara, jer bi to bila kriza koja bi bila direktno rušenje države", rekao je Lagumdžija novinarima u Zenici.

On kaže da ga je jedan novinar čak i pitao kada je sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem dogovorio treći entitet kao uslov.

"Čuo sam da nema za šta me nisu optužili u Sarajevu, Tuzli, Zenici... Vidite dokle to ludilo ide. Zvao sam Čovića da ga pitam da nije negde pričao kakvu glupost. On je odgovorio: 'Bože sačuvaj, da si to sa mnom dogovorio, gde bi mi bio kraj'", kaže Lagumdžija.

Lider SDP-a Zlatko Lagumdžija najavio je, a u ponedeljak su pod hitno i sazvane četiri kantonalne skupštine kako bi se ministri iz SDA zamenili novim koalicijskim partnerima iz Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Skupštine su potvrdile smene ministara SDA u vladama sarajevskog, zeničko-dobojskog, tuzlanskog i unsko-sanskog kantona.

Iz SDA poručuju da akcije neće odstupati sa pozicija koje trenutno zauzimaju.
XS
SM
MD
LG