Dostupni linkovi

Krivokapić: Nikolić krenuo u otopljavanje odnosa



Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić izjavio je danas da sa novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem ima mnogo tema za razgovor, što nije bio
slučaj u vreme kada je bio lider Srpske napredne stranke (SNS).

Krivokapić je podgoričkim "Vijestima" rekao da veruje da je Nikolić "krenuo u otopljavanje odnosa" sa Crnom Gorom i pružio mu "ohrabrenje da tako i nastavi".

Predsednik crnogorske skupštine je rekao da je narod Srbije Nikoliću "pružio šansu" da zemlju vodi u pravcu evropskih integracija.

"Narod Srbije mu je dao šansu i ja mu želim da iskoristi tu šansu, a mi ćemo biti strpljivi da vidimo u kom će pravcu to sve da ide", dodao je Krivokapić.

Tokom novembarske posete Crnoj Gori u svojstvu predsednika SNS-a, Nikolić se nije sastao sa funkcionerima manje članice crnogorske vladajcuhe koalicije i tom prilikom saopštio da je "posetio stranke koje su relevantne".

Bivši lider naprednjaka tada je razgovarao sa bivšim crnogorskim premijerom i predsednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, jer, kako je tada objasnio, ta stranka ima najveći uticaj na političke i državne odluke u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG