Dostupni linkovi

Kacin: Problem slobode u medijima u Srbiji



Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin izjavio je danas da je ekonomska situacija u Srbiji loša i da je neophodno da se Srbija što pre suoči sa monopolima, organizovanim kriminalom i korpucijom.

"Ekonomija ne može krenuti dok imate spregu politike, organizovanog kriminala, korupcije, monopola i oligopola i dok se firme guše i zatvaraju, umesto da se otvaraju nova radna mesta", rekao je Kacin novinarima u na okruglom stolu u Privrednoj komori Beograda o preporukama Slovenije brzorastućim kompanijama u Srbiji.

On je naglasio da je vreme da Srbija uradi nešto za sebe jer je ekonomska situacija loša, ljudi su iscrpljeni, i kako je rekao "ne može se biti hrabar samo na rečima, nego i na delima".

"Pravna država je preduslov da bi strana ulaganja ponovo došla u Srbiju, jer je sada trend stranih ulaganja negativan", rekao je Kacin.

On je naveo i da je problem Srbije i sloboda medija jer, kako je rekao "nema nijednog medija u Srbiji koji nije zavisan od firme koja donosi reklame".
XS
SM
MD
LG