Dostupni linkovi

Italija: Hapšenje fudbalera zbog nameštanja utakmica



Italijanska policija koja vodi istragu o nameštanju rezultata fudbalskih utakmica pretresla je još 30 lokacija i izvršila nekoliko hapšenja, uključujući kapitena "Lacija" Stefana Maurija i bivšeg igrača "Ðenove" Omara Milaneta, saopštili su danas zvaničnici.

U policijskom saopštenju navodi se da je pet lica uhapšeno u Mađarskoj pod sumnjom da su deo ilegalnog međunarodnog kladioničarskog lanca na čelu sa Singapurcem Tan Set Engom, koji je uhapšen u decembru.

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi kuća većeg broja fudbalera, trenera i članova uprave klubova Serije A, Serije B i niže divizije Liga pro, zbog sumnje da su umešani u nameštanje utakmica u ime međunarodnih kriminalnih organizacija.

Današnja operacija bila je deo šire istrage o malverzacijama u italijanskom fudbalu, tokom koje je vec uhapšeno nekoliko bivših i aktuelnih italijanskkih igrača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u junu je osnovalo specijalno odeljenje zaduženo za istragu o neregularnostima u fudbalu.

Bivšem kapitenu "Atalante" i nekadašnje italijanskom reprezentativcu Kristijanu Doniju je zabranjeno da igra tri i po godine zbog umešanosti u nameštanje utakmica Serije B prošle sezone.

Bivši napadač "Lacija" i reprezentacije Ðuzepe Sinjori izbačen je iz fudbala na pet godina, a još 15 fudbalera dobilo je zabrane u trajanju od jedne do pet godina.
XS
SM
MD
LG