Dostupni linkovi

Lukšić i Džombić o gradnji puteva



Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić razgovarali su danas u Podgorici o modernizaciji puta od Plužina do Foče, ali i o saradnji na izgradnji jadransko-jonske ceste.

Oni su, nakon razgovora, novinare obavestili da su razgovarali i o uspostavljanju avionske linije između Tivta i Banjaluke, kao i o vezivanju Banjaluke na avionske letove od Podgorice do Beča i nekih drugih destinacija u Evropi.

Lukšić je ocenio da su politički odnosi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i RS "izuzetno dobri" i da ih treba "kompletirati" boljom ekonomskom saradnjom.

Džombić je izrazio zainteresovanost kompanija u RS za saradnju sa Kombinatom aluminijuma u Podgorici. On je rekao da bi Crna Gora i RS trebalo da potpišu sporazum o saradnji u vezi sa raftingom na reci Tari.

Prema rečima Džombića, rafteri iz RS imaju "određene probleme" u prelaženju granice između Crne Gore i BiH na Tari.

U Crnoj Gori, osim Džombića, danas službeno boravi i zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministar spoljnih poslova zemlje Zlatko Lagumdžija.

Lagumdžija i Džombić će prisustvovati skupu oko 3000 političara i biznismena iz regiona i drugih zemalja, čije okupljanje počinje večeras u Budvi.
XS
SM
MD
LG