Dostupni linkovi

Vučić: Nikolić sa Tadićem u ponedeljak



Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i on u ponedeljak razgovarati sa liderom Demokratske stranke (DS) Borisom Tadićem, a u
naredna dva-tri dana i sa liderom socijalista Ivicom Dačićem.

Na redovnoj stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu, Vučić je rekao da još nisu počeli razgovori o formiranju nove vlade, ali da je važno za budućnost države da SNS bude nosilac nove vlade i da bi odluka o eventualnoj koaliciji sa DS bila veoma teška.

"Mislim da bi ta odluka bila nemoguća, ali stranački organi bi takvu odluku mogli da donesu. Lično neću insistirati na tome. Ako nam se pojavi Tadić i kaže da ima većinu sa Socijalističko partijom Srbije (SPS) i Liberalno demokratskom partijom (LDP), onda predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da im da mandat da sastavljaju vladu",
kazao je Vučić.

"Tadić i Dačić imaju problem sa legitimitetom. Mi imamo problem - a kako u vladu sa onima koji su zemlju razorili", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je bliža vlada DS-SPS ili vlada koju bi sastavio SNS sa socijalistima i još nekom strankom.

On je ocenio da vlada DS, Socijalističke partije Srbije i LDP "ne može dugo da traje".

Vučić je kazao da su čelnici SNS razgovarali sa svima o "teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji" i da je ta stranka otvorena za razgovore, ali ne i za "priču o trgovinama" i o tome ko će koje ministarstvo.

On je rekao da od ambasadora i zvaničnika EU nije bilo poruka o tome sa kim se sme, a sa kim se ne sme u vladu.
XS
SM
MD
LG