Dostupni linkovi

Karamarko smenio Kosorku u Saboru



Poslanici HDZ-a u Saboru, na sednici, smenili s mesta šefa poslaničkog kluna bivšu predsednicu stranke Jadranku Kosor a na njeno mesto izabrali Tomislava Karamarka, novog lidera partije.

Karamarko je nakon sednice poslaničkog kluba izjavio da je izabrano novo vodstvo tog tela i da će ubuduće on obavljati funkciju predsednika, dok će potpredsednici kluba biti Gordan Jandroković i Ivan Šuker.

Treći potpredsednik je i dalje Davorin Mlakar.

Karamarko je rekao da danas nije bilo diskusije oko mesta potpredsednika Sabora, na kojima su iz opozicione kvote Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

"Za sada o tome nismo razgovarali i kao što sam rekao, o tome će odlučivati predsedništvo HDZ-a", rekao je Karamarko.

Na pitanje da li je spreman da prihvati neformalnu ponudu premijera i predsednika Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića da sednu i razgovaraju o postizanju konsenzusa o pitanjima od nacionalnog interesa, kao što su to pisali neki listovi, Karamarko je rekao da ne zna o kakvom konsenzusu je tu reč.

"Moramo definisati konsenzus. I nisam dobio ništa neformalnim kanalima, jer mislim da nije primereno da komuniciramo neformalnim kanalima", rekao je Karamarko, dodavši da je spreman da razgovara sa svakim, ali da se prvo mora definisati konsenzus.
XS
SM
MD
LG