Dostupni linkovi

logo-print

Predsednik PS SE upozorava na krizu vrednosti u EvropiPredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Žan-Klod Minjon upozorio je na opasnost da se Evropa, pored ekonomske krize, suoči sa krizom sistema vrednosti zbog porasta populizma i ekstremizma u većem broju evropskih zemalja.

"Evropa je u periodu velike neizvesnosti. Građani nemaju poverenja u politiku i osećaju se dezorijentisano, dok beskrupulozni lideri koriste tu slabost kako bi izvukli političku korist podstičući mržnju i obećavajući čuda koja ugrožavaju sve socijalne, ekonomske i političke ciljeve našeg kontinenta. Te pesme sirena dovode neke u iskušenje", poručio je Minjon povodom Dana Evrope.

Minjon je zato istakao značaj osnovnih vrednosti Saveta Evrope, vrednosti Evropske konvencije o ljudskim pravima. "Mi u Savetu Evrope radićemo više nego ikada u cilju ublažavanja demokratskih pukotina i pomirenja građana, posebno mladih", istakao je on.

Predsednik PS SE poručio je i da "populistička čuda nisu rešenje za ovu krizu vrednosti". "U ovo vreme neizvesnosti, Evropa univerzalnih vrednosti potrebna nam je više, a ne manje", istakao je Minjon u saopštenju objavljenom na sajtu SE.
XS
SM
MD
LG