Dostupni linkovi

Anketa: Oland izgubio jedan poen, Sarkozi dobio isto toliko



Kandidat socijalista na predsedničkim izborima u Francuskoj Fransoa Oland dobio bi u drugom krugu izbora 6. maja 53 odsto glasova, dok bi njegov rival, predsednik Nikola Sarkozi osvojio 47 odsto glasova, pokazuju najnovije ankete.

Prema rezultatima istrazzivanja javnog mnjenja koje je za list Mond i Radio Frans sproveo institut Ipsos, Oland je u odnosu na prethodno istraživanje tog instituta od 22. aprila izgubio jedan poen, dok je Sarkozi za jedan odsto bolji.

Oko 22 odsto anketiranih, koji su izjavili da će sigurno izaći na izbore, još se nije odlučilo za koga će da glasa. Prema istoj anketi, 34 odsto birača koji su u prvom krugu glasali za kandidata centra Fransoa Bajrua, u drugom krugu bi dalo glas Olandu, dok bi se njih 40 odsto opredelilo za Sarkozija.

Među biračima ekstremno-desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen, njih 14 odsto bi svoj glas dalo Olandu, dok bi njih 54 odsto glasalo za Sarkozija. Kada je riječ o onima koji su u prvom krugu izbora glasali za levičara žan-Lik Melansona, njih 80 odsto bi u drugom izbornom krugu izabralo Olanda, a samo tri odsto za Sarkozija.
XS
SM
MD
LG