Dostupni linkovi

Ustanovljeno priznanje Verica Barać



Priznanje "Verica Barać" biće dodeljivano svakog 19. marta pojedincima ili organizacijama koji su ostvarili bitne rezultate u borbi protiv korupcije, saopštio je danas portal Pištaljka.

Priznanje je ustanovljeno u znak sećanja na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać koja je preminula 19. marta ove godine.

Kako se navodi, odbor za ustanovljenje tog priznanja čine koordinatori NVO Doktori protiv korupcije Dragana Jovanović i Draško Karađinović, predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković i urednik
portala Pištaljka Vladimir Radomirović.

U saopštenju se ističe da je za Vericom Barać ostalo sećanje na iskrenu i istrajnu brigu za opšte dobro i na odlučnost i hrabrost u suprotstavljanju korupciji i zloupotrebi države.

Srbija može da postane poštena i moderna država ako joj korupcija bude stalna meta, odnosno ako se "državni organi bore protiv korupcije i kažnjavaju je, utoliko oštrije ukoliko je vrše moćniji, i ako pojedinci u državnim organima i izvan njih, na delu
pokazuju značaj lične snage i angažmana u otkrivanju ili sprečavanju prevara", naveo je portal.
XS
SM
MD
LG