Dostupni linkovi

Ekstremna desnica ipak na Trgu u Zagrebu



Nakon što je hrvatska policija zabranila održavanje skupa ekstremnih desničara u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava, iz desničarske udruge Hrvatki uljudbeni pokret priopćili su kako su od policije ishodili dozvolu za okupljanje na trgu. Počet će danas u 18 sati kako bi 'dijeljenja promotivnih materijala i 'izražavanja političkih uvjerenja'.

Premijer Zoran Milanović ranije je kazao da je MUP izdao rješenje kojim se zabranjuju skupovi ekstremne desnice koji su se u petak i subotu trebali održati u Zagrebu.

HČSP je za petak u Zagrebu planirao okupljanje srodnih europskih stranaka na Međunarodnoj nacionalističkoj konferenciji. Trebali su doći predstavnici ekstremnih nacionalista iz Mađarske, Bugarske, Austrije, Francuske i Flandrije, a među njima i mađarska stranka Jobbik, koja iskazuje otvorene pretenzije prema dijelovima hrvatskog teritorija.

Za subotu je HČSP najavio mimiohod za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. No dvojica generala još su se jučer izjasnila protiv organiziranja takovog mimohoda u njihovo ime.

Iako su skupovi zabranjeni, iz HČSP-a su najavili "turističku turu" Zagrebom za svoje goste. U tom će obilasku sudjelovati, kako su najavili, i aktivisti.
XS
SM
MD
LG