Dostupni linkovi

Netanijahu: Odgovorićemo na napad



Izrael će udariti na one koji napadaju njegove građane, izajvio je premijer Benjamin Netanijahu nakon raketnog napada na Ejlat.

Netanijahu je istakao da je egipatsko Sinajsko poluostrvo, odakle je raketa ispaljena, kako se veruje, odavno postalo baza za terorističke napade na Izraelce.

Raketa tipa "grad" eksplodirala nešto posle ponoći kraj stambenog dela letovališta Ejlat na Crvenom moru, blizu granice s Egiptom.

Povreda i štete nije bilo, jedino su neki stanovnici pretrpeli šok.

Reagujuhci na napad, izraelski ministar odbrane Ehud Barak rekao je da terorizam neće skoro nestati.

Šef policije u Ejlatu Ron Gertner kazao je da je grad bio u visokoj pripravnosti zbog predstojećeg jevrejskog praznika Pashe.

"Mi danas gradimo ogradu. Ograda neće zaustaviti rakete, ali ćemo mi naći rešenje za rakete takodje", kazao je Netanijahu, aludirajući na bezbendosnu ogradu koja se podiže na inače poroznoj granici prema Egiptu.

Kroz nju su se u avgustu prošle godine sa Sinaja ubacili ektremsti, za koje se veruje da su Palestinci i ubili osam Izraelaca.

U izraelskoj poteri za napadačima poginulo je petoro egipatskih bezbednjaka.

Raketni napad na izraelski grad Ejlat na Crvenom moru nije izveden sa Sinajskog poluostrva, izjavio je jedan egipatski bezbednosni zvaničnik, uprkos izveštajima o navodnim pokušajima egipatskih snaga da lociraju odgovorne za raketiranje.
XS
SM
MD
LG