Dostupni linkovi

Predsednički izbori u Srbiji 6. maja



Predsednički izbori u Srbiji biće održani 6. maja, odlučila je danas predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić- Dejanović.

Ona je potpisala odluku o raspisivanju predsedničkih izbora nakon što joj je nešto pre 12 sati stigla ostavka predsednika Borisa Tadića, čime mu je prestao mandat.

Predsednica parlamenta je poručila da će institucije države funkcionisati u kontinuitetu i da će ona predsedničku dužnost obavljati savesno, u skladu sa zakonom i Ustavom.

Na pitanje kada se seli u zgradu Predsednika, ona je rekla da će tu funkciju obavljati kao predsednik Narodne skupštine, pošto su joj poverena samo određena prava i dužnosti, a da će na Andrićevom vencu organizovati određene sastanke, kao i da će njeno radno mesto i dalje biti u skupštini.

Ona je rekla da je sa predsednikom Srbije razgovarala i pre nego što je on javnosti saopštio da će podneti ostavku a da je njegova ostavka u pisanoj formi stigla danas.

Predsednica parlamenta od danas obavlja i dužnost predsednika Republike.

Predsednički izbori biće održani 6. maja, istovremeno sa ranije zakaznim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.
XS
SM
MD
LG