Dostupni linkovi

Detalji o ostavci Željka Komšića nakon sjednice Predsjedništva SDP-a



Detalji o ostavci Željka Komšića na funkcije u SDP-u BiH trebalo bi da budu poznati danas nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Komšić je nakon jučerašnjeg sastanka sa liderom stranke Zlatkom Lagumdžijom pozvao na strpljenje, istakavši da će se "sve saznati sutra". Na novinarsku opasku da je za njega glasalo 340.000 ljudi, Komšić je zamolio da "budu strpljivi do sutra".

I Lagumdžija je rekao da će "sve" danas biti poznato nakon sjednice Predsjedništva stranke. Predsjednik SDA Sulejman Tihić smatra da bi ostavka Komšića na funkcije u SDP-u mogla uticati na odnose između Predsjedništva BiH i Ministarstva inostranih poslova, a samim time i na spoljnu politiku BiH.

"To može otežati funkcionisanje Predsjedništva BiH i Ministarstva inostranih poslova s obzirom da je Komšić zajedno s ostalim članovima Predsjedništva zadužen za spoljnu politiku", rekao je Tihić za Sarajevo-x.

Član Predsjedništva BiH Komšić podnio je prije dva dana ostavku na sve funkcije u SDP-u BiH, objašnjavajući to principijelnim razlozima.

Mediji javljaju da je razlog ostavke to što je Lagumdžija u Beogradu podržao kandidaturu srpskog ministra inostranih poslova Vuka Jeremiće za predsjednika Generalne skupštine UN
XS
SM
MD
LG