Dostupni linkovi

Izrael kritikuje Eštonovu zbog poređenja napada u Tuluzu i Gazi



Izraelski ministar inostranih poslova Avigdor Liberman kritikovao je danas šeficu evropske diplomatije što je napravila paralelu između napada na jevrejsku školu u Tuluzu, gde je ubijeno troje dece i jedan profesor, i mladih u pojasu Gaze.

"Ministar smatra da je Izrael najmoralnija zemlja na svetu iako mora da se bori protiv terorista koji deluju među civilnim stanovništvom (u pojasu Gaze). Izraelska vojska čini sve da izbegne da ugrozi civilno stanovništvo bez obzira što ono podržava teroriste", dodaje se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

"Deca o kojoj bi Eštonova trebalo da govori jesu deca na jugu Izraela koja žive u strahu od projektila koji se ispaljuju iz pravca pojasa Gaze", dodaje se u saopštenju.

Šefica evropske diplomatije juče je odajući poštu poginulima u Tuluzu uporedila ubistvo dece i profesora ispred jevrejske škole u Francuskoj sa stradanjem mladih u Gazi i Siriji.

"Kada pomislimo šta se desilo danas u Tuluzu, kada se setimo događaja od pre godinu dana u Norveškoj, kada znamo šta se dešava u Siriji, Gazi i u različitim delovima sveta, mislimo na mlade i na decu koja ginu", rekla je Eštonova u Briselu, gde se održavao sastanak posvećen situaciji mladih Palestinaca.

Nepoznata osoba juče je otvorila vatru ispred jevrejske srednje škole u Tuluzu i ubila četiri osobe, među kojima troje dece, i jednog profesora. U napadu je teško ranjen i jedan 17-godišnji mladić.
XS
SM
MD
LG