Dostupni linkovi

U Zagrebu počinje Revija amaterskog filma


U zagrebačkom Teatru ITD večeras počinje 11. RAF - Revija amaterskog filma. U šest dana trajanja jedanaestog izdanja RAF-a u glavnom programu prikazat će se skoro 200 filmova podijeljenih u četiri katergorije - RAF kratkiši, srednji metar, dugi metar i Kids&Teens.

Ove godine revija se fokusira na domaće, regionalne i svjetske umjetničke akademije i filmske škole, te je uvedena posebna kategorija za njih u kojoj će se najbolji film, na ceremoniji zatvaranja, nagraditi s 500 eura. Najveći odaziv za tu kategoriju bio je sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, te studenata iz Srbije, Poljske i Španjolske.

Među ostalim, na reviji će se prikazati diplomski rad Luke Hrgovića, dokumentarac koji prati njegovog kolegu u procesu stvaranja diplomskog rada, te trinaesti u nizu film o legendarnom kung-fu borcu za pravdu Bore Leeu - Duboki tragovi zla. Na programu je i prvi hrvatski 'gay' vestern Long banana, djelo mladih Varaždinaca iz Udruge Trash. Predstavit će se i filmski program prijateljskih festivala, Green Screen Festa iz Srbije i KAN festivala iz Poljske.

RAF organizira Udruga FAR, uz financijsku potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na sve projekcije i popratna događanja je besplatan.
XS
SM
MD
LG