Dostupni linkovi

Greenpeace stiže u Hrvatsku


Najpoznatija svjetska ekološka aktivistička organizacija Greenpeace počet će djelovati u Hrvatskoj, piše tportal.hr.

Raspisan je za početak natječaj za zapošljavanje savjetnika za političko djelovanje u području energije, oceana i GMO-a, koji će biti odabran najvjerojatnije do kraja mjeseca

Širenje na Hrvatsku koordinira bečki ured Greenpeacea za srednju i istočnu Europu, preko ureda u Sloveniji, gdje saznajemo da je glavni razlog njihova dolaska pristupanje naše zemlje Europskoj uniji i globalna politika EU. Greenpeace neće osnovati zasebnu pravnu osobu, nego će u početku djelovati preko tog savjetnika zaduženog za političko djelovanje.

'Kao članica Europske unije, Hrvatska će imati globalni utjecaj, a Greenpeace treba utjecati na velike odluke koje se tiču globalnog okoliša. Zato će od velikog značenja biti stav Hrvatske o europskim politikama pa želimo raditi pomoći donošenju najboljih odluka za Hrvatsku i EU', rekla je tportalu Nina Štros, voditeljica Greenpeacea u Sloveniji.

Štros je proteklih dana na adrese ekoloških aktivista, stručnjaka i novinara poslala poziv s navedenim profesionalnim detaljima koje mora ispuniti budući Greenpeaceov savjetnik u Hrvatskoj.

Traže stručnjaka iskusnog u kampanjama, istraživanjima i analizama u području klimatskih promjena, energije i poljoprivrede, sve u kontekstu politika Europske unije.
XS
SM
MD
LG