Dostupni linkovi

Srbija: Peticija za ukidanje PDV na bebi opremu


Peticija s više od 180.000 potpisa za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na bebi opremu predata Skupštini Srbije. Akciju podržao državni i politički vrh.

Roditelji sa bebama i kolicima, kao i organizatori akcije “Glasaj za bebe”, noseći kutije sa potpisima, prvo su prošetali centrom Beograda od Trga Republike do Doma Narodne Skupštine, gdje su potpise i predali predsjednici Skupštine Srbije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović je objasnila da postoje dvije formalne mogućnosti da se inicijativa konkretizuje – Vlada Srbije ima mogućnost da donose uredbu kojom bi to pitanje regulisala ili da se ukidanje PDV i ograničavanje trgovačkih marži reguliše zakonom.

“Bilo bi jako dobro da vlada što prije pošalje zakonski predlog, a mogu aklamacijom, svi poslanici, bez obzira što se nalazimo u periodu pred izbore, da sjednu i da se na ovom pitanju ne dijelimo. Ovo je prilika da Srbija bude jedinstvena i da ocijeni da je njen interes borba za bebe”, naglasila je Djukić-Dejanović.

Predsjednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od Vlade Srbije da pronađe rešenje za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži na opremu i hranu za bebe, potvrđeno je za B92 rečeno u kabinetu predsjednika Republike.

Peticiju u akciji "Glasaj za bebe" organizovali su Fond B92, Udruženje "Roditelj", portal "Bebac" i servis "Halo beba".
XS
SM
MD
LG