Dostupni linkovi

Policija: Pomak u istrazi napada na novinarku



Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović kaže da ima pomaka u istrazi o napadu na novinarku lista "Vijesti" Oliveru Lakić, tačnije da su nadležni organi na dobrom putu da otkriju počinioca, ali da trenutno ne može da saopšti više detalja kako ne bi narušio istragu.

"Verujem da ćemo brzo rasvetliti ovaj slučaj", rekao je Vuksanović.

On je novinarima kazao da je crnogorska policija maksimalno angažovana i posvećena otkrivanju napadača na novinarku "Vijesti".

Lakićeva je pretučena u sredu uveče ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Ona je napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje, kada joj je nepoznati muškarac zadao više udaraca pesnicom u glavu.

Medijska udruženja, predstavnici crnogorske vlasti i opozicije, kao i međunarodnih organizacija ranije su osudili napad na novinarku, koja je posle tog dogadjaja dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje.

U Podgorici je zbog napada na Lakićevu održano vise protestnih skupova, a sa današnjeg biće poslata peticija Evropskoj uniji u kojoj se navodi da vlast u Crnoj Gori u kontinuitetu sprovodi nasilje nad poslenicima javne reči.

Peticiju za slobodu govora u Crnoj Gori potpisalo je više od hiljadu zaposlenih u medijima, predstavnika nevladinog sektora, opozicionih stranaka i građana.
XS
SM
MD
LG