Dostupni linkovi

Osumnjičenim zvaničnicima Vučitrna ograničeno kretanje


Pretpretresni sudija Okružnog suda u Mitrovici izrekao je meru ograničavanja slobode kretanja trojici zvaničnika Opštine Vučitrn osumnjičenih za više krivičnih dela, saopštio je u četvrtak Euleks.

To su direktor Opštinske inspekcije u Vučitrnu Bajram Bećiri, direktor Direkcije za urbanizam Idriz Ismailji i odbornik Gani Imeri.

Prištinski mediji su javili da je po nalogu pretpretresnog sudije oslobođen direktor Javnih službi Opštine Vučitrn Sami Istrefi.

"Sva četvorica su i dalje pod istragom u vezi sa raznim krivičnim delima, uključujući protivpravno uzurpiranje nepokretne imovine, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, trgovinu uticajem i organizovani kriminal", piše u saopštenju Euleksa.

Euleksov tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, koji vodi istragu, razmatra mogućnost žalbe na odluku da se jednom od tih lica ne odredi sudski pritvor.

Pretres i hapšenje su izveli pripadnici interventne jedinice Kosovske policije za borbu protiv korupcije. Osumnjičeni su uhapšeni u Vučitrnu 6. marta. Prilikom hapšenja pretreseno je nekoliko kuća i lokala u tom gradu.
XS
SM
MD
LG