Dostupni linkovi

Teške borbe u Siriji


Tijekom noći vođene su teške borbe između snaga lojalnih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjenika koji su krenuli u koordinirane napade na vojne nadzorne točke na cestama južnog sirijskog grada Dere na granici s Jordanom.

Slobodna sirijska vojska napala je istovremeno nekoliko nadzornih točaka i fortifikacija na cestama. Tenkovi odgovaraju pucajući iz protuzrakoplovnih strojnica na stambene četvrti a snajperisti vojske pucaju na sve što se kreće, čak i na plastične vrećice, rekao je Maher Abdelhak, jedan od aktivista. Dodao je kako je vidio oko 20 autobusa s vojnicima kako s nogometnog stadiona na sjeveru grada idu prema južnom sektoru na granici s Jordanom.

Izvješća nisu potvrđena i iz neovisnih izvora no izvori iz oporbe su rekli da su pobunjenici, labavo povezani u okviru Slobodne sirijske vojske, posljednjih dana pojačali napade na jugu, sjeveru i istoku Sirije kako bi oslabili pritisak na grad Homs gdje je sirijska vojska prošlog tjedna zauzela četvrt sunitskih muslimana, javlja Hina.
XS
SM
MD
LG