Dostupni linkovi

Skupština Srbije: Izabran novi član VSS


Skupština Srbije izabrala je danas sudiju u Apelacionom sudu u Kragujevcu Miroljuba Tomića za člana Visokog saveta sudstva (VSS).

Izbor Tomića za člana V S S iz reda sudija apelacionih sudova predložio je V S S koji je u obrazloženju te odluke naveo da se time stvaraju uslovi za rad tog tela u punom sastavu. Za Tomića je glasalo 126 poslanika.

Skupština je, na predlog Državnog veća tužilaca, izabrala za zamenike javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Vladimira Djordjevića i Miodraga Markovića, u Osnovom tužilaštvu u Vranju Branislavu Mihajlović, a u Kragujevcu Vesnu Ostojić.

Za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu izabran je Miroslav Rakić, dok je za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu izabran Bojan Prstojević. Skupština nije izabrala Milenu Pajić Simić za zamnika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, koja je dobila četiri glasa za.

Skupština je raspravu o tim odlukama završila 8. februara, ali glasanje tada nije zakazano jer nije bilo većine s obzirom da su poslanici Srpskog pokreta obnove (SPO) napustili parlament tražeći razrešenje ministra vera i dijaspore Srdjana Srećkovića i državne sekretarke Sanje Čeković.
XS
SM
MD
LG