Dostupni linkovi

Moguće ukidanje vandrednog stanja u Crnoj Gori



Crnogorski premijer Igor Lukšić rekao je da bi u slučaju stabilizacije meteoroloških prilika narednih dana moglo biti predloženo ukidanje vanrednog stanja.

"Prijedlog za ukidanje vanrednog stanja može poteći onog trenutka kada procijenimo da se zaista ne komplikuju meteorološki uslovi. Prema informacijama koje dobijamo, već ulazimo u fazu stabilizacije i narednih dana, ukoliko funkcionisanje putne i elektroenergetske infrastrukture bude korektno, mogli bismo da pristupimo predlaganju prestanka odluke o proglašenju vanrednog stanja", rekao je Lukšić.

Lukšić kaže da će biti sačinjena analiza postupanja nadležnih službi uoči i nakon proglašenja vanrednog stanja da bi se došlo do podataka koji bi bili uvod za reformu u toj oblasti. On smatra da bi trebalo formirati agenciju za vanredne situacije koja bi objedinjavala službe koje se bave zaštitom i spašavanjem, ali i razmišljati o nabavci nove opreme. Poslije određenog nedostatka komunikacije na nivou lokalnih samouprava i Vlade prvih dana, situacija je kasnije bila mnogo bolja. U svijetu ne postoji sistem koji može bez greške reagovati na nešto što se zadnji put desilo prije 60 godina", naveo je Lukšić.
XS
SM
MD
LG