Dostupni linkovi

Kosovo: Pronađeno još dvoje mrtvih ispod lavine u Restelici


Spasilačke ekipe pronašle su u nedjelju još dva tijela žrtava lavine u selu Restelica, u općini Dragaš na jugu Kosova, čime je broj poginulih u lavini koja je porušila desetak kuća povećan na devet, izjavio je u Prištini zamjenik ministra sigurnosti Shemsi Velesli.

Spasilačke ekipe, među kojima je i 150 pripadnika Kosovskih sigurnosnih snaga, snage KFOR-a, Kosovske policije, vatrogasci i mještani, intenzivno tragaju za još jednom osobom za koju se pretpostavlja da je pod ruševinama kuće koju je zatrpala lavina.

U selo Restelicu u nedjelju je stigao je i kosovski premijer Hashim Thaci..

Lavina visine 10 metara i širine 500 metara, pogodila je u subotu ujutro planinsko selo Restelica, na tromeđi Kosova, Albanije i Makedonije.

Većina od 12 kuća srušenih pod lavinom bila je prazna, no u dvije kuće obitelji Reka nalazilo se 11 osoba, od kojih je devet pronađeno mrtvo, za jednom osobom se traga, dok je jedna petogodišnja djevojčica izvučena živa i njezino je stanje stabilno.

Ona je prebačena u bolnicu u Prizrenu, gdje ju je u nedjelju posjetila predsjednica Kosova Atifete Jahjaga i poželjela joj brzo ozdravljenje.
XS
SM
MD
LG