Dostupni linkovi

Lukšić: Vlada ne radi u interesu tajkuna



Crnogorska Vlada ne radi u interesu tajkuna, rekao je danas premijer Igor Lukšich, pre sednice Socijalnog saveta na kome je razmatrano pitanje subvencionisanja potrošnje struje.

Lukšicha je pred zgradom gde je održana sednica Saveta dočekala grupa aktivista nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u pocepanim odelima i sa šesirima za prosjačenje.

Premijer ih je upitao "je li to pravi izgled....", a odgovor je vech bio ispisan na transparentima - "za naše stanje kriva je Vlada".

U kratkoj "polemici", premijer je, takođe, kazao da subvencije za potrošnju struje mogu da koriste domachinstva koja pripadaju određenoj socijalnoj kategoriji, a nižu tarifu ako redovno plachaju račune.

Lukšich je rekao da Evropska unija ne trazi smenu Vlade.

Takođe, kazao je da Elektroprivreda Crne Gore treba da posluje u skladu sa
tržištem.

Crnogorski premijer i predstavnici Unije slobodnh sindikata, Studentske unije i MANS nisu uspeli da se u utorak dogovore o ispunjenju zahteva iznetih na protestu 21. januara.

Učesnici protesta su trazili da Vlada suspenduje povechanje cene struje od oko sedam odsto, koje je stupilo na snagu 1. januara, zatim, da smeni čelnike Regulatorne agencije za energetiku i da od Vrhovnog državnog tužilastva zatraži da pokrene sudski postupak u vezi sa dosadašnjim privatizacijama u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG