Dostupni linkovi

Tadić: U 2012. godini i predsednički i parlamentarni izbori u Srbiji


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će u narednom periodu centralna tema biti ekonomija i povećanje zaposlenosti.

"Iz ekonomije proističe potencijal da se svako političko pitanje i svaki nacionalni interes brani" rekao je Tadić na godišnjoj konferenciji za novinare.

Tadić je rekao da je Srbija u nepovoljnom finansijskom okruženju i uslovima svetske ekonomske krize za dva odsto povećala bruto društveni proizvod a izvoz za 15 odsto, dok je istovremeno smanjen spoljnotrgovinski deficit.

On je rekao da je nezaposlenost u Srbiji veoma visoka i da iznosi 22 odsto, kao i da plate nisu dovoljne, ali da nisu ni najniže u regionu.

On je naveo da se sledeće godine očekuje rast BDP od 1,5 odsto i povećanje izvoza za 10 odsto, kao i da inflacija sa ovogodišnjih sedam odsto bude smanjena na pet odsto.

Tadići je najavio da će u 2012. godini biti održani i parlamentarni i predsednički izbori.

"Po Ustavu Srbije je nemoguće da predsednički izbori budu održani 2013. godine nego moraju da budu do kraja 2012", rekao je Tadić. On je naveo da će parlamentani izbori biti održani u zakonskom roku i u skladu sa Ustavnom Srbije.
XS
SM
MD
LG