Dostupni linkovi

Devet osumnjičenih za nemire na Kosovu



Kosovsko tužilaštvo sumnjiči 9 osoba za učešće u organizovanom kriminalu i incidentima na severu Kosova, a među njima se nalaze Zvonko i Žarko Veselinović.

“Kosova sot” prenosi da je Okružno javno tužilaštvo u Mitrovici podiglo dve optužnice protiv osoba za koje se sumnja da su učestvovale u incidentima na severu Kosova i organizovanom kriminalu.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Bajram Redžepi, izjavio je da je za sva osumnjičena lica, uključujući i osumnjičena lica za ubistvo policajca Envera Zumberija, izdata poternica preko Euleksa, koja je prosledjena i Interpolu.

On je dodao da ipak sumnja da će vlasti Srbije deportovati Veselinovića zbog dela koje počinio na Kosovu.

Braći Veselinović iz Zvečana, koji su uhapšeni na Kopaoniku 20 decembra, sudovi u Kraljevu i Beogradu odredili su jednomesečni pritvor i pokrenuli istrage protiv njih.

Viši sud u Kraljevu vodiće istragu protiv Zvonka Veselinovića zbog krivičnog dela nedozvoljenog držanja pištolja, dok će protiv Zzarka istragu sprovesti Specijalni sud u Beogradu, zbog sumnje da je sudiju osnovnog suda u Raški Srećka Topalovića podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja.

Zvonku Veselinoviću je odredjen pritvor zbog opasnosti od bekstva pošto ima prebivalište na teritoriji Kosova.
XS
SM
MD
LG